(iPhone) Gifwijzer iPhone-app: Weet wat te doen bij vergiftiging


Vooral kleine kinderen hebben de onhebbelijkheid om van alles in hun mond te stoppen om het op die manier te onderzoeken. Zolang dat een speen of iets eetbaars is, is er niets aan de hand. Het kan echter een gevaarlijke situatie opleveren wanneer een kind een giftige plant of iets uit het huishoudkastje inslikt. De Gifwijzer iPhone-app kan in zo’n geval uitkomst bieden.

Binnen de app vind je een uitgebreide alfabetische lijst met gevaarlijke en giftige stoffen en wat je moet doen wanneer iemand deze heeft ingeslikt. Naast de giftige stoffen vind je zo’n zestig foto’s van giftige planten zodat je direct of dat besje giftig is of niet. De Gifwijzer iPhone-app heeft de mogelijkheid zelf een aantal belangrijke telefoonnummers in te voeren, zoals bijvoorbeeld die van je huisarts. Daarnaast kun je direct vanuit de applicatie 112 bellen.

Vergiftiging? Weet wat je moet doen en hoe je het kunt voorkomen.

Naar maar waar: in ieder huishouden zijn giftige stoffen te vinden. En dat is, zeker voor jonge kinderen, een serieus gevaar. Ook dingen die onschuldig lijken, kunnen heel schadelijk zijn. Wasmiddel bijvoorbeeld, maar ook paracetamol, toiletverfrisser of bepaalde planten.

Met de Gifwijzer ontdek je welke giftige stoffen je in huis hebt. De app bevat 183 stoffen en planten met een indicatie van giftigheid en een advies wat te doen als het toch misgaat. De Gifwijzer geeft ook advies hoe je ongelukken kunt voorkomen.

De app is speciaal ontwikkeld voor ouders met jonge kinderen.De inhoud is in 2014 volledig geactualiseerd door VeiligheidNL, samen met toxicoloog Dr. E.J.M Pennings, Het Nederlandse Rode Kruis en Het Oranje Kruis. De Gifwijzer voldoet aan de Europese richtlijnen voor Eerste Hulp.

De Gifwijzer kost €4,95 en de Gifwijzer app €3,59. Deze bijdrage is nodig om de kosten van de Gifwijzer te dekken en wordt ingezet om de Gifwijzer continu up-to-date te houden.
VeiligheidNL werkt zonderwinstoogmerk.

Downloaden:

  Martina     03-10-2014 10:23     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.