Met de dagindeling wordt uitgegaan van de behoeften van de kinderen, dit verschilt dus per kind. De eetmomenten zullen wel op een vast tijdstip plaatsvinden en is iets wat wij gezamenlijk doen dit is natuurlijk gezellig maar zien eten doet ook eten en kan zo soms ook kinderen die niet zo goed eten zo stimuleren. Alleen de allerkleinsten die nog regelmatig een slaapje doen en nog aan de fles zijn zullen hun eigen eetmomenten hebben.

De dagindeling hangt ook af van wat de kinderen aangeven te willen doen. Ik kies bewust voor vrij spel! Vrij spel is bij mij altijd de basis. Ik bekijk per dag waar de kinderen op dat moment behoefte aan hebben.

Wat betreft het slapen dat is per kind verschillend want zij hebben hun eigen slaapschema. Ik probeer zoveel mogelijk het ritme dat de kinderen bij hun ouders thuis hebben hier ook te hanteren. Dit betekent dus dat niet alle kinderen tegelijk moeten slapen maar ieder hun eigen slaapmoment hebben. Er zijn namelijk kindjes die nog twee slaapjes per dag doen en kindjes die aan een slaapje voldoende hebben. Alle kindjes slapen apart, zodat ze voldoende rust krijgen en de gelegenheid om hun eigen ritme te volgen.

Verder zullen er verschillende activiteiten zijn zoals samen spelen en spelletjes doen, knutselen, dansen, kleuren, buiten spelen als het weer het toelaat in onze tuin of even lekker naar de speeltuin. Het kind wordt zo in staat gesteld te ontdekken, te fantaseren en te leren samen met andere kinderen te spelen.Er zijn diverse speel en spel mogelijkheden die ook regelmatig gewisseld worden. 

Als gastouder wil ik een vertrouwde omgeving bieden voor de kinderen waar ze zich veilig voelen en vooral zichzelf kunnen zijn.


| Meer